Ajan jaksottaminen sessiossa

Kuinka suunnitella etukäteen juuri sopivan mittainen sessio? Ja onko sellaisiakin :)
Miten varmistaa, ettei aikaa mene hukkaan? Kuinka ylläpitää tunnelmaa vuorokaudesta toiseen? Entä jos tuleekin tylsää? Mitä jos en osaakaan tai toisen osapuolen kiinnostus hiipuu kesken leikin?
...Ja miksi muka AINA pitäisi suunnitella, eikö vaan voisi mennä leikkimään? Tää on just tätä kontrollifriikkien suunnittelushittiä...

Kysymyksiä ja ajatuksia, jotka aika ajoin vaivaavat sessiota suunnittelevaa Domia. Kyllä, meitä kokeneitakin... Onneksi asiaa ei ole niin vaikeaa hallita, kuin aloittelevasta D:stä äkkiseltään saattaisi, muutaman pidemmän session järjestämisen jälkeen tuntua ;)

Ei ole vaikeaa keksiä juonia, asioita ja tehtäviä sessioihin, eikä mielessään täyttää vaikka kokonaista viikkoa leikeillä, mutta todellisuudessa jo pelkän viikonlopun muuttaminen yhdeksi ehjänä kokonaisuutena toimivaksi sessioksi, ilman että sen intensiteetti ja tunnelma välillä latistuvat, vaatii jo hieman enemmän suunnittelua. Harva meistä jaksaa pitää voimakasta kiihkoa yllä toista vuorokautta, saati sitten useampaa peräkkäin. Siinä missä parin tunnin pikatapaaminen tuntuu aina auttamattoman lyhyeltä, voi leikkiviikonloppu erämökillä muodostua, vähintään yhtä leikin osapuolta, huonolla tavalla piinaavaksi sekä juuri sillä väärällä tavalla liian pitkäksi kokemukseksi. Onneksi myös session ajankäyttöä voi suunnitelmallisesti ja sopivalla tavalla jaksottaa.

Ajan jaksottaminen on omasta mielestäni luovan mielikuvituksen jälkeen ehkä kaikkein käyttökelpoisin väline sessioiden suunnittelussa, oli sitten kysymys pikasessiosta ostoskeskuksen saniteettitiloissa tai viikon leikkituokiosta kelohonkamökillä. Siksi tuntuukin oudolta, ettei täällä ole vielä puolentoista vuodenkaan jälkeen ollut yhtään ainoaa ketjua sessioiden ajankäytön suunnittelusta. Aihe voi tietysti kuulostaa liian "ammattimaiselta" ja yli-suunnittelemiselta siihen, että kukaan olisi aiheeseen tarttunut, mutta itseäni ainakin kiinnostaa, kuinka muuta aktiiviset harrastajat suunnittelevat, erityisesti pidempien sessioiden, ajankäyttöä... Niin ja kyllä se oikeiden ammattilaistenkin näkökulma aiheeseen kiinnostaisi kuulla ;)

Tässä artikkelissa esittämäni ajatukset ovat omiani, vähitellen kokemusteni kautta hiotuneita käytäntöjä ja osin kantapäänkin kautta opittuja, mutta ne eivät missään tapauksessa olet ainoita "oikeita" ajatuksia tai pyhiä totuuksia. Ne ovat vain ajatuksia. Uskoisin silti, että näistä voisi olla sekä hyötyä ja iloa aloitteleville sessioiden suunnittelijoille että jotain kevyttä pureskeltavaa ajatusten ja keskustelun herättäjäksi jo kokeneemmillekin sessioveteraaneille...

Itselläni tämä artikkeli on antanut odottaa kirjoittamista jo Kehästä saakka, mutta akuutin ajan puutteen vuoksi ja kuulakseni kuinka joku muu olisi aiheesta kirjoittanut, olen odottanut jonkun muun kirjoittavan tämän artikkelin tänne. Nyt kuitenkin oli sopiva inspiraatio ja hetki, joten hyvät kanssapervot, olkaatten hyvät :)

...Ai niin, ja olethan sitten kiltti pikku peewo ja luet artikkeli ihan oikeasti loppuun asti, ennen kuin aloitat sen intomielisen kirjallisen OT-sivulauseesta provoamisen ;)


AJAN JAKSOTTAMINEN SESSIOSSA

Mietittäessä ajan käytön suunnittelua sessioinnissa, jakautuu aihe heti alkuun kahteen osaan. Ajankäytön suunnitteluun silloin kun aikaa on käytettävissä aivan liian rajoitetusti ja niihin onnellisiin sessioihin, joissa aikaa on käytettävissä enemmän kuin yhdeltä istumalta kykenee käyttämään. Niin ja tässä artikkelissa pohdin nimenomaan ajankäyttöä SESSIOSSA ts. kinkyseksitilanteessa, jolla on selkeä alku ja loppu. 24/7/365 sekä erilaiset kotikurikuviot, eivät varsinaisesti kuulu tämän artikkelin aihealueeseen, vaan käsittelen tässä nyt erillisten tilaisuuksien ja tilanteiden ajankäyttöä.

Pidemmästä sessiosta otan ajatusten pohjaksi aina niin suositun ja hyväksi todetun vanha kunnon viikonloppusession, aikaa perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään. Viikonloppua pidemmät yhtäjaksoiset sessiot ovat sen verran harvinaisempaa herkkua ainakin itselleni, kuin todennäköisesti suurimmalle osalle Baarilaisiakin, että niistä voi sitten vaikka avata myöhemmin ihan oman ketjunsa, jos tuntuu että niitä pitäisi käsitellä vielä tarkemmin.


Ajankäytön suunnittelun perusteita:
Ensimmäinen asia, joka uutta sessiota suunniteltaessa olisi hyvä miettiä ovat omat henkilökohtaiset näkemykset seuraaviin kysymyksiin, joilla luodaan tavallaan "kehikko" tai "rajat" sessiolle. Tarkistuslista asioista, jotka kertoo mikä kaikki sessiossa ihan oikean maailman oikeasti on mahdollista ja mikä ei. Niin, siis ne ikävät reaalimaailman tosiasiat, joita kukaan ei halua ajatella, mutta jotka kuitenkin vaikuttavat sessioon, halusi sitä tai ei.

Ihan ensimmäiseksi mieti siis itseäsi huijaamatta ja riittävän inhorealistisesti vastaukset vähintään seuraaviin tarkistuslistan kysymyksiin:
(Tätä listaa kannattaa sitten ihan itsekin täydentää oman mielensä ja kokemuksensa mukaan)

Tarkistuslista

  • Onko tulevassa sessiossa käytettävissä liian vähän aikaa (lyhyt sessio, 1-4h) vai ehkä jopa "liian paljon" aikaa (pitkä sessio yli 12h)?
  • Onko jokin ehdoton takaraja session päättymiselle?
  • Onko jokin ehdoton viimeinen takaraja session alkamiselle?
  • Onko olemassa epävarmuutta session alkamisesta ja paljonko tulee varata "akateemista myöhästymisvaraa"?
  • Paljonko sessiolle kokonaisuudessaan jää aikaa alkamisen ja loppumisen välillä?
  • Positiivinen ja negatiivinen ääriarvio.
  • Onko sessiossa tapahtumassa jotain, minkä toteuttaminen on tavalla tai toisella vuorokauden ajasta riippuvaista?
  • Pitääkö jomman kumman tehdä jotain tai käydä jossain session aikana tai heti sen jälkeen?
  • Pitääkö sinun pysyä tietoisena ajan kulumisesta ja jos, niin kuinka aiot varmistaa asian?
  • Kuinka paljon tarvitset aikaa riittävään ravitsemushuoltoon ja virvokkeisiin, sekä niiden mahdolliseen  noutamiseen ja valmistamiseen?
  • Paljonko tarvitset aika sessiopaikan siistimiseen, ennen pois lähtemistä?
  • Paljonko tarvitaan aikaa henkilökohtaisen hygienian hoitamiseen session lopussa ja ehkä myös alussa tai mahdollisesti myös sen aikana?
  • Paljonko tarvitset aikaa sessiopaikan valmisteluun juuri ennen sessiota ja sen aikana?
  • Onko sessiolla teema, kantava juoni tai jokin muu oleellinen "punainen lanka", jonka haluat huomioida?
  • Onko jotain "erityistä", joka ehdottomasti pitää tapahtua sessiossa ja paljonko oletat sen/niiden vievän aikaa?
  • Kuinka syvälle henkisesti ja fyysisesti oletat sessiossa mentävän ja paljonko oletat tarvitsevasi aikaa jälkihoidolle session jälkeen sekä sen aikana aina mahdollisten erityisen kuormittavien juttujen jälkeen?
  • Kuinka väsynyt oletettavasti olet session alkaessa ja paljonko oletat tarvitsevasi unta,
  • pysyäksesi koko session ajan "täydessä terässä"?
  • Aiotko tehdä välittömästi ennen sessiota tai session aikana jotain, mikä kuluttaa merkittävästi voimia ja vaikuttaa jaksamiseen?


  • Ja vielä yksi pieni bonusyksityiskohta miehille... Montako kertaa TIEDÄT pystyväsi laukeamaan session aikana? Ja kuinka pian toistuvien laukeamistenkin jälkeen uskot taas olevasi valmis uuteen juttuun, jossa vaaditaan "potentiaalista suoriutumiskykyä"? Entä, kuinka kauan sinulta menee tavallisesti elpyä laukeamisesta, ylipäätänsä? Nämä ovat oleellisia kysymyksiä, koska monella miehellä laukeaminen tyhjentää hetkellisesti muutakin kuin vain kasseja. Laukeaminen tuottaa miesten aivoissa samaa hormonia, jota aivot tuottavat nukahtamisessa, joten älä petä itseäsi, vaan huomioi asia. Elpymiseen voi mennä yllättävänkin paljon (nautinnollista) aikaa. Ja siis tämä voi olla hyvinkin oleellinen asia, joten älä valehtele tässä kysymyksessä itsellesi, älä luota sinisiin pillereihin, tee mieluummin pessimistinen kuin optimistinen arvio ja vielä viimeiseksi... ... Vähän kundit realismia siihen arvioon, ihan oiekasti ÄLÄ valehtele itsellesi, vaan luota kokemuksiisi ja itsetuntemukseesi, älä itseluottamukseesi! ;)

Leikkiajan laskeminen:

Kun sessiota suunnitteleva on löytänyt sisimmästään mahdollisimman varmat vastaukset edellä oleviin kysymyksiin (ja järjestelmällisemmät/pervommat tehneet niistä oikein kauniin excelinkin), voidaan laskea leikeille käytössä oleva maksimaalinen kokonaisaika. Mitä pidemmästä sessiosta on kysymys, sitä epävarmemmaksi laskeminen muodostuu ja sitä enemmän tulee varautua sekä positiivisiin että negatiivisiin "yllätyksiin", tyyliin: sauna ei lämminnytkään arvioidussa ajassa tai herättiinkin pari tuntia arvioitua myöhemmin tai suolihuutelu "iski takaisin" ja piti tehdä ylimääräinen lattian luuttuaminen, jne...
Kun kokonaisajasta on laskettu karkeasti pois kaikki aikaa vievät ei-leikki-asiat, ollaan saatu ns. "leikkiaika" ts. se aikamäärä, johon sessiossa tehtävien tapahtumien tulisi mahtua JA joka toisaalta pitäisi jotenkin myös saada täytettyäkin... Ja mieluiten jollain muullakin kuin esimerkiksi pikaisella suihinotolla ja jääkiekon katselemisella. Ja tässä kohtaa olettamus siitä, ettei sessiokumppani pidä siitä, että kallisarvoista leikkiaikaa hukataan jääkiekkoon, jota voisi aivan yhtä hyvin katsella kotonakin tai jota ylipäätänsä ei pitäisi koskaan katsella yhtään missään yhteydessä... Tosin jääkiekonkatselun ja suihinoton yhdistäminen samanaikaiseksi toiminnaksi, voikin jo olla oikein toimiva sessiokomponentti ;)
Leikkiajan voi tavallaan mieltää kuin session tyhjäksi lukujärjestykseksi. Siinä on alku ja loppu, joukko eri aineiden tunteja yhdistelmineen sekä mahdollisesti jonkin verran välitunteja ja ehkä joku pakollinen hyppytuntikin. Seuraava tehtävä sessiota suunnittelevalla onkin sitten täyttää lukujärjestys sopivilla sessiokomponenteilla.

Sessionrunko ja sessiokomponentit:
Koska tämä ei ole artikkeli varsinaisesti session suunnittelemisesta vaan ajankäytöstä, en mene syvälle sessiokomponenttien ja sessiorungon tai punaisen langan suunnitteluun, mutta seuraavan verran oletan:

Sessiolle on olemassa jonkinlainen kevyt ja dynaaminen runko, ajatus siitä mitä session aikana ollaan tavoittelemassa, minkälaisilla ajatuskuvioilla sitä viedään eteenpäin ja minkälaisia sessiokomponentteja siihen voidaan, leikkikavereiden yksilöllisyys ja sessiointiympäristö huomioiden ja hyödyntäen, sitoa. Sessiorunko voi pitää sisällän "juonen" tai "punaisen langan", joita sessiossa käsitellään esim. raiskausskenaario, mutta liiallista käsikirjoittamista tulisi välttää, koska todellisuus on aina monimutkaisempaa (ja parempaa) kuin parhaatkaan käsikirjoitukset :)

Sessiokomponentit ovat välineisiin, paikkaan, mielikuviin, fetisseihin, juoneen, persoonallisuuteen, jne, liittyviä suhteellisen valmiiksi mietittyjä JA valmisteltuja kokonaisuuksia, joita voi sessiota suunniteltaessa tai sen aikana sijoitella ja siirrellä joustavasti joko sessiorungon tai intuition ohjaamana.


Esimerkki sessiokomponentista:
Tiedetään, että kohde pystytään ajamaan lähes täydellä varmuudella pakotettuihin orgasmeihin ja ejakulaatioon tuplafistauksella ja voimakkaalla klitoriskiihotuksella. Tiedetään, että kokemus on kohteelle henkisesti erittäin raskas, mutta myös hyvin tyydyttävä.

Yksi tapa valmistella sopiva esimerkkitarpeeseen vastaava sessiokomponentti on pakata mukaan kahleet ja ketjuja kiinnittämiseen, kumihansikkaita fistausta varten, pumpattava anustappi ja/tai dildo tuplafistauskokemuksen luomiseen sekä voimakas hierontasauva. Varmistetaan vielä kerran, että mukana on se sauvan virtajohto/uudet paristot. Paikasta riippuen varataan mukaan lateksi-/kumilakana ja/tai iso ylimääräinen pyyhe. Varataan kokemuksen perusteella sessiokomponentille aikaa noin pari tuntia. Ensimmäinen lämmittelyyn ja stimulaatioon, toinen jälkihoitoon ja henkiseen palautumiseen.

Nyt valmiin sessiokomponentin voi joko löyhästi sijoittaa session runkoon, tai jättää "kellumaan" ja ottaa käyttöön sopivalla hetkellä, rangaistuksena, palkintona, viihdykkeenä tai ihan vain täyttämään "tyhjä" tai yllättäen vapautunut hetki.

Näitä sessiokomponentteja tulisi aina olla valmisteltuna arvioidulta kokonaiskestoltaan enemmän kuin puolitoista kertaa sessiolle varattu leikkiaika, koska kaikkia sessiokomponentteja ei aina ole syystä tai toisesta mahdollista käyttää kaikissa tilanteissa.

Varatuista sessiokomponenteista poimitaan ne, jotka edellyttävät jotain tiettyä paikkaa tai vuorokauden aikaa ollakseen toteutettavissa (esim. yökerhossa on aktiivista vain 24:00-02:30 välillä) tai jotka ehdottomasti halutaan sijoittaa juuri tähän suunniteltavaan sessioon. Vähennetään niiden aika leikkiajasta ja sijoitetaan ne sessiorunkoon, siis siihen "lukujärjestykseen".

Tässä vaiheessa pidemmässä (viikonlopun mittaisessa) sessiossa pitäisi vielä olla vähintään puolet leikkiajasta käytettävissä, koska muussa tapauksessa sessio menee hyvin helposti pelkän käsikirjoituksen suorittamiseksi, eikä se ole kivaa... Imho.


Back upit:

Osa sessiokomponenteista kannattaa suunnitella helposti ja monessa erilaisessa määrämuotoisemmassa tilanteessa toistettaviksi ja osa taas selkeiksi ihan koska vain esille nostettaviksi varmuuskomponenteiksi, joilla voi "pelastaa" lässähtämään päässeen tunnelman, oli lässähtämiseen syynä sitten mikä hyvänsä. Back uppien pitää olla jotain hyvin yleisluontoista, jotain ko. leikkikaverin kanssa aina varmuudella toimivaa tai jotain täysin kaikesta irrallaan olevaa ja ehkä hilpeääkin esim. jonkun uuden lelun kokeileminen tai jonkin absurdin jutun teettäminen. Tyypillisesti back uppeja tarvitaan, kun jokin asia ei olekaan toiminut, niin kuin oli olettamuksena ja/tai sen jälkiseuraamuksena tarvitaan jotain "varmatoimista" ja tunnelman palauttavaa.

Back uppeja ei koskaan voi olla liikaa, mutta kannattaa muistaa että niin ne kuin muutkin sessiokomponentit ovat aina henkilökohtaisia, eivätkä toimi eri leikkikavereiden kesken samalla tavalla... Vaikka muutoin ehkä toimisivatkin :)


Älä ylisuorita!!!

Nyt tässä vaiheessa kaikki kontrollifriikit Domit hierovat iloisesti karvaisia kämmeniään ja hykertelevät tyytyväisinä ajatellen "loppuun asti suunniteltua" sessiotaan. Kaikki on suunniteltu ja valmisteltu täydellisesti ja lukujärjestys on täytetty jokaista pientä hetkeä myöten. Mikä enää voisi mennä pieleen?

KAIKKI :D

Sessiossa on aina kysymys (vähintään) kahden inhimillisen olion kohtaamisesta joilla, niin paljon kuin se haluttaisiinkin unohtaa, on myös reaalimaailman elämänsä. Stressi ja väsymys, kuukaudenkierto ja hormonitoiminta, muut ihmiset, työnteko, opiskelu, jne, jne... Kaikki ne ulkoiset vaikuttimet voivat heitellä kapuloita hienosti suunnitellun session rattaisiin. Lisäksi aikataulu voi pettää ennalta odottamattomien reaktioiden ja niiden jälkiselvittelyjen vuoksi. Monella meistä on erilaisia mielen "lukkoja" sekä alitajuntaan kapseloituneita "tunnekuplia", jotka voivat aktivoitua session aikana ja jotka EHDOTTOMASTI vaativat akuutin huomion, oli siellä sessiosuunnitelmassa siinä vaiheessa ihan mitä hyvänsä.

Hyvänä lähtökohtana kannattaakin pitää sitä, ettei sessio KOSKAAN mene juuri niin kuin se on suunniteltu :)

Ja hyvä niin!
Täysin etukäteissuunnitelman mukaan "suoritettu" sessio on käytännössä myös varsin tylsä sessio. Uskokaa pois vaan :)
Vaikka ajatus täydellisestä session kontrolloinnista ja suorittamisesta ajatuksena voi tuntua houkuttelevaltakin, niin käytännössä ennalta arvattavuus ja suorittaminen johtavat vain hyvin "tyhjään" tunteeseen, jossa sitä lopulta jää vain jälkikäteen miettimään, että olikohan se oikeasti kaiken sen vaivan arvoista... Sessio (ainakin meille muille kuin rutinoituneille ammattilaisille) on nautinnon paikka. Kokemus, joka tuotetaan niin itselle kuin leikkikavereillekin. Ei suoritus- tai säälisessioita kukaan kovinkaan montaa viitsi kunnolla valmistella ja vetää, joten älkää ylisuorittako vaan antakaa sessiokomponentin mennä lukujärjestyksessä reilusti "yliajalle", jos sille vain löytyy tilaa ja homma toimii. Unohtakaa jokin toinen komponentti, raivatkaa riittävästi tilaa ja nauttikaa.

Juuri positiivisinta sessiokomponenttien kanssa ovat tilanteet, joissa komponentti toimii selkeästi yllättävällä ja positiivisemmalla tavalla kuin suunniteltua (eikä siis vain kohteelle). Näissä hetkissä kannattaa keskittyä jatkamaan tilannetta uuteen löytyneeseen suuntaan ja ratsastaa positiivisella aallolla niin pitkään kuin vain mahdollista (ja leikkiaika antaa periksi). Kaikki muut sessiokomponentit voi kyllä käyttää myöhemminkin tai jopa jättää käyttämättä, niistä ei kannata huolehtia. Hyvin toimivaa komponenttia ei kannata koskaan keskeyttää vain sen takia, että "olisi tää toinenkin juttu mitä haluaisin kokeilla..." Nauttikaa siitä, kuinka asia toimii ja pyrkikää ratsastamaan flowlla ;)


Let it flow...

Viimeistää tässä vaiheessa impulsiivisit, kokemattomat, kunnianhimottomat ja "laiskat" lukijat jo kirkuvat kovaan ääneen, että "Onko nyt vittu aina pakko suunnitella kaikki, eikö nyt vaan välillä voisi antaa mennä!"

Juu ja ei.

Miksi sessio ylipäätänsä pitäisi suunnitella? Miksei voi vain ottaa leikkikalusalkkua mukaan ja katsoa, mitä siitä sessiosta tällä kertaa mahtaisi saada aikaiseksi? Mennä vaan fiilispohjalta ja katsoa, miten menee. Onko kaikki tosiaan aina pakko tehdä niin suunnitelmallisesti ja tylsästi?

Omasta mielestäni tulkinta-, persoonallisuus- ja seksuaalisuuskysymyksiä, joihin ei ole oikea geneeristä vastausta.

Itse haen sessioilta muiden asioiden lisäksi ns. "flow-kokemuksia", tunnetta siitä miten hallitsen tilannetta ja kokonaisuutta täydellisesti.

Niin, tilannetta, en pelkästään leikkikavereitani ja en pelkästään sessiota, vaan kokonaisuutta jossa leikkikaverit, sessiot ja ajatustenvaihto muodostavat yhtenäisen jatkuvuudessaankin hallittavissa olevan kokonaisuuden, jossa ennakkosuunnittelu mahdollistaa intuition ja spontaanin toiminnan, ilman hallittavissa ja ennakoitavissa olevia suunnanmuutoksia ja yllätyksiä. Koska sessio on aina suunnittelusta huolimatta ennalta arvaamaton, luo minulle flown täydellisen hallinnan ja kontrolloinnin onnistuminen nimenomaan muuttuvissa ja yllättävissäkin tilanteissa.

Minulle flow tarkoittaa sitä, että osaan lukea leikkikavereitteni tunteita ja reagoida niihin, kokien aina vastaavani "oikealla" tavalla ja vieden sessiota ja kokemuksia haluamaani suuntaan ja/tai haluamallani tavalla. Saan vietyä kumppanini henkisesti sinne, uusille poluille ja uusiin maisemiin, joissa saan heistä irti uusia, yllättäviäkin, tuntemuksia ja osaan taas kerran reagoida niihin oikeista naruista nykien, vieden niin sessiota kuin jatkuvaa suhdettakin aina vain eteenpäin ja eteenpäin.

Oleellista ei ole suunta, vaan jatkuva liike. Täydellisesti onnistuneen viikonlopun mittaisen session jälkeen flow voi kestää vielä vuorokausia eteenpäin ja ohjata ajatustenvaihtoa sekä voimistua vielä entisestään, saadessani mahdollisen "raportin, päiväkirjan, tms" sessiosta ja päästessäni entistä syvemmälle siihen, mitä leikkikaverini sessiossa ja sen jälkeen on tuntenut.

Flow on siis minulle jatkuvan onnistumisen kokemus. Jotain, mikä saa minut itseni tuntemaan, kuin seisoisin hetken multiversumin keskipisteessä pidellen kaikkia lankoja käsissäni.

Tuo on siis minun henkilökohtainen tavoitteeni flown suhteen. Mutta flowta ei voi pakottaa. Flow tulee jos on tullakseen ja se voi mennä pieleen tai loppua kesken niin valitettavan helposti ja pienistä asioista. Jokin maallinen asia, kuten ajan loppuminen kesken, tappaa flown hyvin tehokkaasti ja vaivattomasti. Siksi suunnittelemalla karkean rungon, itseasiassa poissuljen jo etukäteen sessiosta flowta haittaavia elementtejä. Esim. jos leikkikaverin pitää vastata/soittaa tarkistussoitto kotiin noin 21:00, varaudun siihen jo hyvissä ajoin enkä ota silloin käyttöön tai aloita ennen sitä sellaisia sessiokomponentteja, joiden tunnelmaan puhelintoiminnalla olisi haitallista vaikutusta. Mitä enemmän pystyn poissulkemaan asioita, sitä todennäköisemmin pystyn ylläpitämään flowta, jos ylipäätänsä saan sen käynnistymään... Ja juuri käynnistämistä varten on hyvä sijoittaa rungon alkuun sopivia ja tehokkaasti flowta mahdollistavia sessiokomponenetteja.

Kuulostaako vaikealta ja vaivalloiselta? Ei hätää :)
Vähitellen session suunnitteluun tulee rutiinia. Kokemusten karttuessa ja aina uuden suhteen syventyessä, suunnitteluun tarvitsee käyttää vähemmän ja vähemmän vaivaa ja aikaa. Ei tarvita kirjallisia suunnitelmia, ei listoja, taulukoita tai lukujärjestyksiä. Sitä oppii vähitellen rekisteröimään alitajuisesti suuren osan niistä oleellisista showstoppereista ja aikarajoitteista, jotka tulee huomioida ja oppii automaattisesti lisäämään sopivasti puskuria erilaisten asioiden ympärille. Sitä oppii luottamaan itsensä tuntemukseen ja arvioimaan erilaisten sessiokomponenttien optimistisia aika-arvioita.

Mitä paremmin toista osapuolta/osapuolia oppii tuntemaan ja lukemaan, sitä intuitiivisemmiksi ja ennalta arvaamattomammiksi sessiot muuttuvat ja sitä helpompaa on tavoittaa flow. Toki toisen tuntemus tuo lisää arvattavuutta ja hallittavuutta niihin asioihin, joissa sitä tarvitaan, mutta samalla juuri se mahdollistaa myös "uusille ja entistä syvemmille vesille" siirtymisen. Ja juuri silloin on taas kerran hyötyä session ajankäytön suunnittelusta, siitä että aikaa on riittävästi eivätkä mahdolliset pakolliset keskeytykset latista tunnelmaa tai tuota ennalta toivomattomia reaktioita.

Toivottavasti tällä henkilökohtaisella esimerkilläni itsestäni, pystyin edes muutamalle lukijalle muodostamaan kuvan siitä, miksi suunnitteleminen on oikeasti ihan hyväkin juttu :)


Pakotettu tai ohjattu ajan jaksottaminen:

Ajankäyttöä on mahdollista myös jaksottaa hyvinkin tiukin säännöin ja halutessaan jopa rakentaa koko sessio jaksottamisen varaan ja jopa ihan ilman ylisuorittamisen vaaraa. Kyllä, ajan jaksottamisen voi antaa joko ohjata tai suorastaan pakottaa sessiota, myös positiivisella tavalla!

Jaksottamisen voi tehdä osallistujille täysin avoimeksi ja etukäteen esitetyksi tai siitä voi kertoa ainoastaan säännöt, mutta säilyttää jaksottamisen toteutumisen yllätyksenä. Käyttämällä pakotettua tai ohjaavaa ajan jaksottamista, on mahdollista luoda kaikesta huolimatta hyvinkin yllättäviä ja mieleenpainuvia sessioita ja jopa sessioita, joiden intensiteetti kasvaa ja kehittyy askel askeleelta, ajan jaksojen vaihtuessa, aina jopa täysin sietämättömiin sfääreihin saakka ;)

Seuraavassa joitain itse onnistuneesti ja toistuvasti käyttämiäni sessiota ohjaavia ja pakottavia "caseja". Näitä esimerkkejä voi kukin soveltaa ja muokata omien tarpeidensa ja mielikuvituksensa varassa niin paljon kuin haluaa, mutta olisi kivaa kuulla vaikka tässä ketjussa, kuinka olette näitä hyödyntäneet ;)


Case Lutkakoulu
Erityisesti pidempiin sessioihin sopiva "koulutusaiheinen" sessiorunko, jonka teemana voisi olla vaikkapa "Lutkakoulu", Runko voi olla tiukastikin jaksotettu, jopa aivan kiinteään lukujärjestysmuotoon. Ennalta määrättyyn rakenteeseen ja aikatauluun, jota kaikki session osapuolet oletuksellisesti seuraavat. Tällaisessa tilanteessa ajankäytön jaksottaminen joko ohjaa tiukastikin, mitä sessiokomponentteja käytetään ja missä järjestyksessä sekä sen, milloin vaihdetaan seuraavaan. Suunniteltaessa tällaista sessiota, kannattaa hyvin hyvin tarkkaan suunnitella, paljonko jokin asia oikeasti vie aikaa ja mitkä asiat ovat mahdollisia suorittaa peräkkäin ja paljonko niiden väliin tarvitaan jotain "muunlaista toimintaa" seuraavan haastavan komponentin valmistelemiseksi ja toteuttamiseksi.

Lutkakoulu on mahdollista helposti venyttää paljon viikonloppua pidemmäksikin (kuitenkin kestoltaan rajoitetuksi) intensiiviseksi ajanjaksoksi, esim. kahdeksi viikoksi, jonka aikana varsinainen sessio ei katkea, mutta henkilö tekee myös muita arkisia asioita session väleissä (esim. käy töissä). Case Lutkakoulu myös mahdollistaa helposti useammankin leikkikaverin osallistumisen samaan sessioon sekä peräkkäin että limittäin (ja päällekkäin ja sisäkkäin ja ...)

Case Lutkakoulussa intensiteetti tulee odottamisesta, tietämisestä, loppua kohden kasvavasta suorittamispaineesta sekä ennalta tiedossa olevien asioiden sisällön ennalta arvaamattomuudesta ja sen pohtimisesta ja jännittämisestä.


Case Mr. Munakello
Vähintään puolen vuorokauden mittaiseen sessioon sopiva "klassikko", jonka käytön seurauksena erinäisistä kotitalouksista nytkin löytyy juuri "se" yksi ja tietty mekaaninen kanamunan muotoinen munakello, jota perheen rouva katsoo aina hieman erilaisin silmin... ;)

Mr. Munakellon lähtökohtana on se, että session alussa esitellään ko. session ylin vallankäyttäjän "Mr. Munakellon".  Kun Mr. Munakello ilmoittaa, päättyy sen hetkinen asia ja alkaa jokin ennalta määrätty asia tai toimenpide.

Seuraava esimerkki on Mr. Munakellon käyttämisestä jaksottamaan muuten omia uriaan kulkevaa sessiota piiskauksella ja kasvavalla pelolla:

Aina kun Mr. Munakello pirahtaa, pysähtyy kaikki muu toiminta ja Mr. Munakelloon käännetään yksi minuutti enemmän aikaa, kuin siinä oli edellisellä kerralla. Sitten annetaan yhtä monta piiskan iskua, kuin Mr. Munakelloon juuri käännettiin minuutteja. Session alussa Mr. Munakellon esittelyn jälkeen, aloitetaan kääntämällä Mr. Munakello kolmen minuutin kohdalle ja sessio voi alkaa... Kun Mr. munakelloon liki kolme ja puolituntia myöhemmin käännetään 20 minuuttia, on annettu jo lähes kaksisataa piiskaniskua, joiden välissä iho on ehtinyt sekä herkistyä että turvota. Masokistin kestokyvyn ja piiskausvälineiden mukaan iskujen aluetta voidaan joko supistaa tai laajentaa ja iskuvoimaa säädellä, yhtä kaikki, vähitellen jokainen minuutin pidentyvä jakso Mr. Munakellon välissä alkaa pelottamaan entistä enemmän, eikä minuutin pidempi toipumisjakso enää pitkiin aikoihin ole riittänyt kompensoimaan lisääntyvää kuormitusta. Paineen kasvaminen alkaa väkisin suhteellisen nopeastikin näkyä muun sessioinnin toimissa ja lopulta siitä kasvaa kaikkea dominoiva ja hallitseva tuntemus  >:)

Mr. Munakelloa voi myös käyttää satunnaisemman pituisissa jaksoissa, joissa pidemmät ja lyhyemmät ajanjaksot vaihtelevat kasvavalla trendillä. Eikä kaiken, mitä Mr. Munakellon kanssa tehdään, aina tarvitse olla piiskaamista tai fyysistä rääkkäämistä, vaan Mr. Munakellon avulla voidaan hyödyntää esimerkiksi juomisen ja virtsaamisen kontrollointia tai vaikka riittävän herkän ihmisen orgasmeja. Lisäksi Mr. Munakellon käyttöön voidaan lisätä erilaisia muita satunnaisia elementtejä, joissa leikkikaverit voidaan laittaa valitsemaan asioita, jotka voivat vaikuttavat seuraavan Mr. Munakellon aktivoiman toiminnan laatuun esimerkin tapauksessa vaikkapa käytettävään piiskaan tai piiskauksen kohdealueen valintaan.


Case Pyhä Rituaali

"Pyhän" Rituaalin suorittaminen on viikonlopun tai jopa pidempiinkin sessioihin hyvin sopiva ajan jaksottaminen sovitettuna vahvaan sessiorunkoon selkeällä teemalla. Koko session tavoitteena voi olla jokin tietty ajanhetki ja sen "pyhittäminen" esim. Sunnuntaina keskipäivän aikaan tai lauantaina puolilta öin tms. Pyhää Rituaalia tulee aina valmistella monin erilaisin riitein ja alirituaalein, jotka toistuvat sopivan epäsäännöllisen säännöllisesti ja huipentuvat aika ajoin rituaalin edetessä. Aikataulu voi olla joko etukäteen tiedossa, osin tiedossa tai rituaalin kokonaiskesto voidaan pitää salassa osallistujilta (jos leikkiaikaa on käytössä riittävästi).

Rituaalia vetää aina rituaalin ohjaaja esim. ylipappi/-papitar, joka on ainoa koko liturgian tunteva osapuoli. Näin ohjaaja voi tarvittaessa suhteellisen vapaasti muokata rituaalin kulkua paremmin tilanteeseen ja osallistujille sopivaksi, ilman että immersio kärsii.

Pyhän Rituaaliin kuljetukseen voidaan myös helposti liittää kaaottisia elementtejä, jotka vaikuttavat ajan jaksottamiseen. Siinä missä noppaa heittämällä saa helposti selkeitä lukuja, saadaan rituaalin tunnelmaan paremmin sopivia numeroita vaikka seuraamalla jonkin asian varjon siirtymistä auringonvalossa tai sekuntimäärää, jonka rituaaliin osallistuva kestää tiettyä fyysistä rasitetta esim. henkilön tulee pitää käsivarsiaan kohotettuina suoraan sivuillaan kämmenet ylöspäin, pieni kulkunen asetettuna molemmille avatuille kämmenille. Aikaa lasketaan siitä, kuinka kauan kestää, ennen kuin kulkuset putoavat lattialle. Tässä esimerkissä kulkunen on hyvä indikaattori, koska siitä kuuluu selkeä ääni, joten rituaalin ohjaajan ei tarvitse istua vieressä odottamassa. Lisäksi kahdella kulkusella saadaan kaksi eri luku sekä vielä kolmas luku vähentämällä luvut toisistaan... Sadistinen ylipappi, kyllä osaa käyttää kolmatta lukua tavalla, joka saa kohteen ensin huokaisemaan helpotuksesta  >:)

Pyhää Rituaalia voidaan helposti venyttää useidenkin vuorokausien mittaiseksi ja se voi olla luonteeltaan hyvinkin henkinen ja metafyysinen tai vahvasti maallinen ja käytännöllinen esim, johonkin fyysiseen suoriutumiseen tähtäävä. Pyhää Rituaalia voi myös käyttää subin pannoittamiseen tai nimen antamiseen. Pyhässä Rituaalissa ympäristöllä ja luonnolla voi olla hyvinkin suuri merkitys ja sen yhteydessä voidaan harjoittaa erittäin voimakastakin symboliikkaa, josta suurinta osaa ei tarvitse, eikä aina suinkaan edes kannata, avata osallistujille lainkaan, vaan antaa mielikuvituksen täyttää "aukot" tilanteen ymmärtämisessä.

Pyhää Rituaalia suoritettaessa, tulee sessiorungon olla hyvin mietitty ja valmisteltu, koska erityisesti henkisemmän Pyhän Rituaalin tunnelman rikkoo hyvin helposti esim. arkinen puhelinsoitto tai se, että se vettynyt solmu ei yllättäen oikein suostukaan aukeamaan...

Pyhästä Rituaalista voi myös muodostaa erittäin koomisen ja muistettavan ottamalla aiheeksi jotain hyvin absurdia, mutta suhtautumalla siihen äärimmäisellä vakavuudella ja henkisyydellä. Pyhän Rituaalin tarkoituksena voisi esimerkiksi radanvarren asunnossa olla junien saapumisen varmistaminen, lähtöolettamuksella siitä että ilman rituaalin kunnollista suorittamista, junien liike lakkaa, eivätkä junat enää kulje talon ohi. Vähän samaan tapaan kuin auringon nousemista on palvottu kautta primitiivisten kulttuurien. Tai ehkä keskitytäänkin vain palvomaan Pyhää Kuusen Käpyä, joka puusta pudotessaan nimesi session ohjaajan Ylimmäksi Patriarkakseen ja jolta vain hän voi vastaanottaa telepaattiset ohjeet Pyhän Rituaalin suorittamiseen.

Sanomattakin on selvää, että absurdissa Pyhässä Rituaalissa kaikenlainen nauraminen ja repeily katsotaan vakavaksi kerettiläisyydeksi, josta rankaistaan mitä hirvittävimmin menetelmin, joilla tietysti vääräuskoisuus "puhdistetaan" osallistujista...

Pitkään ToDo-listalla oli hyvin absurdin larpin järjestäminen Pyhän Rituaalin mukaisesti, mutta nuo projektit ovat ajan puutteen vuoksi jääneet historian hämäriin jo kauan sitten... Vaan josko joku nyt ottaisi ajatuksesta kopin :)


Case Jukebox
Jukebox rakentuu nimensä mukaisesti musiikin hyödyntämisen varaan. Riittävän kookkaalla playlistillä, jossa musiikkia löytyy ääripäästä toiseen, on erittäin helppoa ja mukavaan luoda epäsäännöllisen säännöllistä ajan jaksottamista, jollei koko sessioon, niin ainakin pitkäkestoisiin sessiokomponentteihin. Musiikkikappaleiden kestot ovat yleisesti noin parista minuutista vajaaseen kymmeneen minuuttiin, joten tuolla välillä vaihteleva satunnaistoistettu musiikki luo mukavan ennalta arvaamattoman jaksotuksen, jossa tutut biisit tuovat ennalta arvattavuutta aina kunkin jakson kestolle. Lisäksi musiikista voi hyödyntää vaihtelevia tempoja, nimissä esiintyviä sanoja tai vaikka vain artistien etunimien alkukirjaimia, esiintyjän sukupuolta jne jne...

Näille erilaisille muuttujille voidaan etukäteen kirjoittaa avoimet säännöt, jotka ripustetaan näkyvälle paikalle sessioympäristöön tai painautetaan osallistujien mieleen jo ennen sessiota. Säännöt voivat olla mitä vain. esim:
Jos artistin nimi alkaa "S"-kirjaimella, tulee kappaleen ajan seisoa vasemmalla jalalla, jos lisäksi vokalisti on sukupuoleltaan nainen, tulee kappaleen tempon tahdissa piiskata ylös nostetun jalan jalkapohjaa koko kappaleen ajan. Joka kuudennen kappaleen aikana kohteen tulee olla suukapuloitu. Mikäli kappale, on suomen-kielinen, annetaan sen ajan piiskaa aina tasaisesti koko vartalolle, mutta vain tietyllä piiskalla. Kaikkien Michael Jacksonin biisien aikana tulee antaa suuseksiä, mutta se pitää lopettaa heti kun kappale päättyy. Jos biisin nimessä esiintyy sana "Love", tulee sen ajan antaa rimmingiä, riippumatta siitä, mitkä muut asiat tapahtuvat sen aikana.

Biisejä voi myös käyttää vapauttavina tyyliin: pissalla saa käydä vasta kun Metallica soittaa toistamiseen tai tapin, jonka Beatlesin kappale sijoitti takapuoleen, saa poistaa vasta kun seuraavan kerran soi ranskan-kielinen kappale jne jne...

Ymmärsitte jo varmaankin idean. Tällainen Jukebox-sessio on hyvin helppoa läpi viedä pienellä valmistelulla ja jo tuhannenkin biisin playlistillä siitä muodostuu aivan varmasti täysin ennalta arvaamaton ja hilpeä kokemus, jossa syntyy mukavia uusia assosiaatioita vanhoihin tuttuihin biiseihin ja artisteihin... Kukapa ei muistaisi vähän aikaa saatuaan useita kymmeniä piiskan iskuja sattumalta peräkkäin soineiden Elviksen biisien tahdissa tai otettuaan suihin porkkana takapuolessa, Finladia-hymnin pauhatessa taustalla ;)





Muutamia sanoja ajan jaksottamisesta aloittelevalle D:lle

Olet vihdoin saanut sovituksi kokonaisen viikonlopun uuden subisi kanssa. Riemuitset käytettävissä olevasta ajasta ja "täydellisestä kontrollista", vähän ehkä jännittääkin (ainakin pitäisi)... Samanaikaisesti subia ei vain jännitä, hän on LIEKEISSÄ. Sinä odotat viikonlopulta kaikenlaista kivaa, mutta lähtökohtaisesti sub odottaa vielä paljon paljon paljon paljon enemmän. Olette ehkä molemmat joutuneet raivaamaan tilaan kalentereistanne, järjestämään lasten ja/tai lemmikkien hoidon, rakentaneet peitetarinoita, hankkineet välineitä/vaatteita ja hoitaneet ehkä esitehtäviäkin saadaksenne viikonlopun edellytykset mahdollisimman hyviksi. Lähtökohtaisesti sub on nähnyt vähintään yhtä paljon vaivaa kuin sinä, ennen viikonloppua, ehkä paljon enemmänkin kuin hän missään tilanteessa kehtaisi sinulle tunnustaa. Hän haluaa, että kaikki on hänen osaltaan niin täydellistä kuin vain mahdollista... Ja hän odottaa sitä samaa Sinulta!

Kun kysymys on pääasiallisesta sessiosuhteesta, niin siinä missä niitä on erittäin helppoa löytää ja käynnistää, on ne myös erittäin helppoa lopettaa ja hylätä. Ne muutamat parin tunnin sessiot, jotka viikonloppua ovat edeltäneet, ovat ehkä vasta viritelleet subia tulevaan ja ensimmäinen koko viikonlopun sessio on sinulle vähintään yhtä tärkeä "näytön paikka" kuin aivan ensisessiokin on ollut. Ja sitä paitsi voit viikonloppusession aikana mokata uuden suhteesi vielä paljon helpommin ;)

Mitä kokeneempi on subisi, sitä todennäköisemmin hän suhtautuu uuteen sessiosuhteeseen joko kyynisesti tai täydellisesti tilanteeseen antautuen. Molemmissa tapauksissa Domin asenne joko vahvistaa kyyniset epäilyt tai rikkoo illuusion, eikä liene tarpeen selventää, mitä noista helposti seuraa… Tästä syystä on oleellista, että D muistaa panostaa sessioon ihan oikeastikin...
Miksi kerron tällaisia itsestään selvyyksiä? Kuten jo artikkelin alussa kerroin jo viikonlopun mittaisesta sessiosta voi tulla äärettömän pitkä ja suhteen negatiivisella tavalla päättävä kokemus, jollei ajankäyttöä ole huomioitu jo sessiota suunniteltaessa.

Mikäli D kuvittelee, että riittää kunhan toimii samoin kuin muutaman tunnin sessioissa ja kyllä se viikonloppu siitä sitten rattoisasti kuluu, niin mennään jo lähtökohtaisesti metsään. Muutaman tunnin voi tilanteen intensiteetiä vielä helposti ylläpitää vaikka väkisin, eikä niin lyhyen aikaa se ole oikeastikaan vaikeaa, mutta viikonloppu on jo eri asia. Jos D vetää perjantaina perussetin ja siihen vielä vähän extraa päälle, voi takki pahimmassa tapauksessa olla tyhjä jo siinä vaiheessa.
Lelut on kokeiltu, perse on piiskattu rikki ja kassit tyhjennetty pari kolme kertaa. Mitäs sitten? No lauantaiaamu vielä menee helposti, aamuseisokin kimppuun vain ja sitten subi aamupalaa tekemään ja tarjoilemaan. Ehkä hieman ulkoilua ja leluja vielä vähän ja.. ja... Ollaan lauantaissa, ehkä hieman yli puolen päivän ja yli puolet ajasta yhä käyttämättä. Subia ei ehkä enää pysty fyysisesti rääkkäämään, jos tuli mentyä illalla rankemman kautta kuten lyhytsessioissa, kaikki lelut on kokeiltu ja eikä oikeastaan enää yhtään panettaisikaan enää... TV! Tuo kaikkien tylsien hetkien pelastaja!!!

VÄÄRIN!!! Todennäköisesti laiskasti televisiota tuijottava ja pahimmassa tapauksessa subiin tarkoituksellisen välinpitämättömästi suhtautuva D onnistuu ensihämmennyksen jälkeen karkoittamaan subinsa jo ennen lauantai-iltaa tai viimeistään viikonloppua seuraavan ajatustenvaihdon aikana. Jos D kokee, että hänellä on "oikeus" Domina olla huomioimatta subia ja toimia miten haluaa (esim. katsoa sitä telkkaria sessioimisen sijaan), tulee huomioida se, miten asia vaikuttaa session tunnelmaan ja intensiteettiin.
Pilke silmäkulmassa tehty itsensä passauttaminen selkeästi osana sessiota voi toimia erinomaisesti sessiokomponenttina, kun taas sulkeutuva ja laiska välinpitämättömyys ehkä vain osoittaa subille sen, ettei viikonloppu merkitse Domille läheskään sitä samaa kuin subille = sub ei merkitse D:lle samaa kuin toistepäin.
Ja nyt se ISO asia! Rooleista riippumatta jatkuviksi toivotuissa ihmissuhteissa (joita sessiosuhdekin on) tuon pitäisi olla jotakuinkin tasapainossa. Jälkikäteen subin sessiossa kokemaa epätasapainoa ei ehkä ihan helpolla enää korjatakaan. Miettikää siis, haluatteko suhteelle jatkoa, vai päästä helpolla?

Voidaksenne osoittaa subillenne kiinnostuksenne hänestä ja suhteen jatkosta, panostakaa erityisesti pitkien sessioiden suunnitteluun. Viikonloppu voi todellakin olla "liian pitkä" aika, joten on syytä suunnitella viikonlopun sessio täysin erilaisin sessiokomponentein ja sessiorungolla kuin lyhyet sessiot sekä kiinnittää erityistä huomiota ajan jaksottamiseen, se on mielikuvituksenne jälkeen tärkein työvälineenne.
Yhtä lailla kuin viikonlopun mittainen sessio voi olla suhteen lopettava koetinkivi, toimii se erittäin tehokkaasti myös suhdetta syventävänä kokemuksena. Intensiivinen ja syvälle luotaava viikonlopun mittainen sessio, jossa sub kokee D:n hallitsevan häntä keskeytyksettömästi ja kokonaisvaltaisesti, ollen kaiken aikaa subista tietoinen, voi muuttaa hänen suhtautumisensa ja alistuvuutensa aivan uudelle tasolle, mahdollistaen jatkossa yhä syvemmälle ja syvemmälle mieleen kaivautuvan vaikuttamisen ja kokemukset. Jotain, mitä ainakin itse arvostan ja kinky-suhteiltani toivon.

Loppusanat ja suositus luovan mielikuvituksen käyttöön:

Kuten jo alussa kerroin, tämä artikkeli ja siinä käyttämäni terminologia ovat vain minun ajatuksiini ja kokemuksiini perustuvia, se ei ole absoluuttinen tai ainoa totuus, eikä sitä pidä sellaisena mieltääkään. Ottakaa tästä käyttöön niitä asioita ja ajatuksia, jotka teille sopivat ja muokatkaa ihan itse omat toimintatapanne. Lähtökohtaisesti haluaisin korostaa vain sitä, että huomioikaa ajankäyttö ja sen jaksottaminen sessioissa, se on avain ei vain parempiin sessioihin vaan myös D-osapuolen flow-kokemuksiin. Täydellisestikin suunnitellussa sessiossa ajankäytön huomioimattomuus kostautuu helposti flown rikkoutumisena tilanteissa, joiden toteutumisen olisi erittäin helposti voinut välttää pienen pienillä ajankäytön suunnitelmallisilla huomioilla.

Ja sitten vielä se loppuvaroitus, vaikka kaiken voi suunnitella viimeistä piirtoa myöten ja vaikka "The Täydellinen Kontrolli" olisi juuri se teidän juttunne, niin todellisuus yllättää aina. Viisas varmistaa aina isot linjat kuntoon, mutta pelaa loput intuition varassa... Niin, ja säilyttää takataskussaan AINA riittävää määrää valmiita leikkikavereille sovitettuja back-up sessiokomponentteja  ;)




-Mr.Inathu

Alkuperäinen artikkeli ja keskustelua siitä löytyy BDSM-baarista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti